Studentenbaan

Studentenbaan

Klinkt het volgende jou bekend in de oren, dan is een studentenbaan misschien wel iets voor jou. Picture this: jij bent hartstikke druk met studeren, wat betekent dat je geen tijd hebt voor een 9-to-5 baan. Maar ja, dat studentenleven kost ook niet niks. Niet alleen die studieboeken, maar ook die avondjes uit en de huur van je studentenkamer moeten betaald worden. Hebben we jouw probleem hiermee omschreven? Dan is een studentenbaan voor jou dus dé oplossing. Flexibele roosters, werk in het weekend en zelfs banen die aansluiten op jou studie: met een studentenbaan kan het allemaal.

Filter op categorie

Alle Studentenbaan posts

Studentenbanen in alle soorten en maten

Of je nou een baantje zoekt om in het weekend lekker mee bij te verdienen, een fulltime baan wilt die aansluit op jouw studie of je met vakantiewerk voor gaat bereiden op het komende jaar, met een studentenbaan kun je alle kanten op. The world is your oyster, en dat blijkt maar weer als je ziet hoe veel studentenbanen er zijn. Kies voor de baan die je het leukst vindt, die aansluit op je studie of gewoon die het meeste verdient. Misschien heb je mazzel en heeft jouw toekomstige studentenbaan alledrie. 

Werken wanneer jou dat uitkomt

Voor welke studentenbaan je ook kiest, je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat ’ie past in je drukke schema. De meeste parttime banen zijn ontzettend flexibel. Je kunt vaak zelf kiezen hoe vaak en wanneer je werkt. Dit kan bijvoorbeeld overdag op kantoor, ’s avonds in de horeca of in het weekend in de winkel. Heb je even een periode minder of geen college en wil je graag werkervaring opdoen in jouw (toekomstige) sector? Dan kun je met een studentenbaan ook gewoon fulltime aan het werk.

Een studentenbaan bij jou in de buurt

Als student ben je waarschijnlijk al ontzettend druk met allerlei balletjes hooghouden. Studeren, vrienden zien, af en toe op bezoek bij je ouders om die tevreden te houden (of de was langs te brengen), sociale evenementen bijwonen… het is allemaal niet niks. En met een studentenbaan krijg je het straks nóg drukker. Dus het laatste waar jij tijd voor hebt, is lang in de trein zitten of continu in de file staan. Gelukkig kun je lekker dichtbij huis aan het werk. Het is natuurlijk niet gek dat de leukste studentensteden ook de leukste studentenbanen bieden. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk met een studentenbaan in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Maar ook de rest van het land heeft genoeg te bieden. Wedden dat jij binnen no time dé baan voor jou gevonden hebt?

Dé baan voor jou in the pocket

Net als bij elke andere baan, moet je voor een studentenbaan je beste beentje voorzetten tijdens het sollicitatieprocess. Heb jij al relevante werkervaring, affiniteit met het werk of ben je bezig met een studie die op het werk aansluit? Dit zijn allemaal dingen die jou onderscheiden van de andere kandidaten. Een recent cv en spetterende motivatiebrief zijn dan ook dé manier om te laten zien waarom jij de beste kandidaat bent voor deze studentenbaan. Nu nog even shinen tijdens het sollicitatiegesprek en yes, die toffe baan is binnen.

Bekijk alle sollicitatietips hier!