STUDENTJOB BLOG

studentenverzekeringen

Jij gaat op kamers? Super leuk! Een van de eerste dingen die dan belangrijk zijn om te regelen is je studentenverzekering. Want stel dat er iets vervelends gebeurt, dan kun je dat met jouw magere studenteninkomen natuurlijk niet betalen. Daar heb je echt een studentenverzekering voor nodig.

Welke studentenverzekeringen zijn belangrijk voor jou om af te sluiten? Allereerst natuurlijk een studenten zorgverzekering. Daarnaast zijn de inboedelverzekering voor studenten en een WA-verzekering voor jou als student ook relevant. Wil je hier meer over weten? Lees dan hieronder verder.

Studenten zorgverzekering

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: je wordt ziek en moet de huisarts bezoeken, je breekt je been tijdens het skiën en moet geopereerd worden in het ziekenhuis, of je zit even niet zo lekker in je vel en bezoekt een psycholoog. Kan gebeuren natuurlijk, alleen het probleem is: het kost bakken met geld.

Daarom is de eerste belangrijke studentenverzekering die je moet afsluiten de studenten zorgverzekering. Dan ben je er zeker van dat deze kosten gedekt worden. Je betaalt een vast bedrag per maand en vervolgens hoef jij je over (de meeste) zorgkosten niet meer druk te maken. En goed nieuws: studentenverzekeringen zijn over het algemeen voordeliger dan reguliere verzekeringen, dus je kunt zeker ergens een goede deal scoren. Benieuwd waar je op moet letten? Check dan deze blog over studenten zorgverzekeringen.

Een inboedelverzekering voor studenten

Als jij op kamers gaat wonen, kan er van alles misgaan. Er wordt ingebroken en je bent je laptop kwijt, of er ontstaat brand en je dure meubels gaan naar de knoppen. Ook dit zijn natuurlijk kosten die jij als student zelf niet kunt opbrengen. Daarom is het verstandig om de volgende studentenverzekering af te sluiten: de studenten inboedelverzekering.

Met deze studentenverzekering worden de kosten van je inboedel (tot een bepaalde hoogte) gedekt. En gelukkig worden ook hier veel voordelige studentenverzekeringen aangeboden, dus doe er vooral je voordeel mee!

Wil jij je laptop verzekeren als student? Dan heb je aan een inboedelverzekering meestal genoeg. Maar je kunt ook een losse laptopverzekering als student afsluiten als je voor de rest geen belangrijke inboedel hebt. Die studentenverzekering is natuurlijk dan ook veel goedkoper.

Een WA-verzekering voor jou als student

De Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering is de laatste belangrijke studentenverzekering die we bespreken. Ben jij in het bezit van een auto? Dan ben je wettelijk verplicht om een WA-verzekering als student af te sluiten. Alle schade die jij met jouw auto veroorzaakt aan een andere auto is dan gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het veroorzaken van een verkeersongeluk of het raken van een auto bij het inparkeren.

Wil jij niet alleen verzekerd zijn voor schade die je veroorzaakt met je auto, maar voor elke schade tegenover een ander persoon of diens spullen? Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor studenten afsluiten. De meeste mensen verwarren deze studentenverzekering met de WA-verzekering voor jou als student, maar zoals aangegeven zit er een groot verschil tussen. Ga jij voor deze studentenverzekering die aansprakelijkheid volledig verzekert? Dan zijn er genoeg studentenpakketten te vinden waarin deze verzekering voordelig wordt aangeboden!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.