STUDENTJOB BLOG

Als lasser verbindt je twee materialen tot één geheel. Je werkt met hoge temperaturen en speciale apparatuur. Vind je lassen interessant en overweeg je een carrièreswitch naar lasser? Lees hier dan meer over in dit artikel.

Veiligheid

Lassen is een beroep dat zo zijn risico’s heeft, je hebt natuurlijk op je opleiding of cursus alles geleerd over veilig te werk gaan. Wel is het belangrijk om ook op je (toekomstige) werkplek na te gaan of het een veilige omgeving is. Zo is er een gevaar voor lasrook. Bij het lassen van materialen komt rook vrij wat schadelijke stoffen bevat. Als je dit eenmalig inademt is dit geen groot probleem. Maar als je fulltime werkt als lasser kan dit op de langere termijn zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarom is het van belang om te meten hoeveel lasrook er vrij komt en jezelf goed te beschermen tegen deze stoffen. 

Voordelen

Ben je op dit moment bezig met een opleiding tot lasser? Dan zul je veel met metalen bezig zijn. Als je eenmaal gaat werken als lasser zul je niet lang hoeven te zoeken naar vacatures, dat is een groot voordeel. Er zijn namelijk talloze beroepen waar mensen lang voor studeren om vervolgens geen werk in te vinden. Je kunt er vaak ook voor kiezen om door het hele land te werken, door je bijvoorbeeld in te schrijven bij een flexibel bureau. In het buitenland is vaak ook genoeg werk als lasser. Een specialisatie in het vakgebied kost je weinig tijd om te leren, maar je kunt er wel meer mee verdienen. Er gunstig dus!

Lasser

 

Solliciteren

Ga je solliciteren als lasser? Zorg voor een CV met je recente werkervaring en voeg er een professionele foto van jezelf bij. Zo heeft jouw toekomstige werkgever een goed beeld van je. In je motivatiebrief schrijf je wie je bent, waarom je specifiek bij dit bedrijf wil werken en wat jij hen kan bieden als lasser. Ook is het goed om erbij te schrijven wat jij leuk vindt aan je beroep. Je kunt ook altijd even langsgaan of bellen naar het bedrijf om zo een persoonlijke indruk achter te laten.

Extra tips

Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen als metaalbewerker. Zo kun je kiezen voor verschillende specialisaties. Ook is het mogelijk om voor jezelf te beginnen en online klanten te zoeken, zodra je meer klanten hebt kun je samenwerken met andere metaalbewerkers. 

Conclusie

Werken als lasser kun je doen als je een opleiding tot metaalbewerker hebt gevolgd. Hierna kun je je nog specialiseren in specifieke soorten van lassen. Een groot voordeel is dat er veel werk is voor lassers, zoek maar rond op internet en je vindt genoeg vacatures. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken, zoek gewoon een bedrijf uit die geschikt is voor jou en ga solliciteren. Zorg voor een goede motivatiebrief en CV met een foto. Je kunt kiezen voor werken in het buitenland of in het binnenland, of start voor jezelf als je deze ambitie hebt.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.