STUDENTJOB BLOG

1. Verzamel alvast alle informatie over je verblijfadres(sen)

Wanneer je binnenkort gaat studeren of op excursie gaat naar de Verenigde Staten dan is het belangrijk dat je voor jezelf alvast een lijstje maakt met al jouw verblijfadressen. Heb je een vaste eindbestemming? Zorg dan dat je kunt aantonen dat dit jouw vaste verblijfplaats in Amerika zal zijn. Op deze manier voorkom je problemen op de luchthaven en bij de douane.

2. Heb je een ESTA of studentenvisum nodig?

Je dient te allen tijde te beschikken over een geldige reistoestemming voor de Verenigde Staten. Voor toeristische, zakelijke of overstapreizen korter dan 90 dagen kun je online een ESTA aanvragen. Ga je voor een stage of studie naar Amerika? Dan dien je een studentenvisum aan te vragen! Een ESTA is in dat geval niet geschikt! Afhankelijk van jouw persoonlijk reisdoel zal je een F-visum (academisch/ taalkundig) of M-Visum (beroepsopleiding/ niet erkend academisch) nodig zijn. Neem je deel aan een uitwisselingsprogramma? Dan dien je in de meeste gevallen een J-Visum (uitwisseling) aan te vragen. Meer informatie over de verschillende soorten visums voor Amerika.

3. Check bij je bank of je kunt pinnen in Amerika

Het komt wel eens voor dat je met jouw eigen bankpas niet kunt pinnen in Amerika. Je doet er dan ook verstandig aan om voor de zekerheid te beschikken over een creditcard. Op deze manier weet je zeker dat je vrijwel overal voor kunt betalen. Wil je een voertuig huren? Dan dien je sowieso te beschikken over een creditcard. Deze dient namelijk als borg.

4. Zorg ook voor een paar losse Dollars

Dit is vooral handig bij het betalen van tol wanneer je met een huurauto het vliegveld verlaat. Dit gaat dan allemaal net even wat sneller. Ook het geven van een 'tip' is makkelijker met wat losse Dollars op zak.

5. Zorg dat de kaart van Amerika op het navigatiesysteem staat

Wanneer je een auto huurt in de VS, dan kun je ook een navigatiesysteem huren. Echter, deze zijn behoorlijk prijzig. Je betaalt namelijk al zo'n $ 15 per dag. Heb jezelf een navigatiesysteem? Neem deze dan mee en zorg dat deze up-to-date is.

studereninamerika

6. Reserveer rechtstreeks bij het hotel

Natuurlijk wil je naast je studie of stage wat cultuur opsnuiven en genieten van de prachtige landschappen die Amerika te bieden heeft. In de meeste gevallen zul je moeten overnachten en dus een hotel moeten boeken. Zo zijn er talloze websites die hotels aanbieden, maar je kunt beter rechtstreeks bij het hotel zelf boeken. Dit scheelt dan al zo een paar tientjes op een nacht. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert, vooral in het hoogseizoen kunnen hotels behoorlijk vol zitten.

7. Wees je bewust van het tijdsverschil

Veel mensen hebben last van een jetlag door het tijdsverschil. Hier een gouden tip van een Amerikaan: probeer om de eerste avond zo lang mogelijk op te blijven. Uiteraard niet per se tot diep in de nacht, maar probeer in elke geval niet al om 20:00 uur al naar bed te gaan. Want dan ben je de volgende dag veel te vroeg wakker, en kom je nog moeilijker in het juiste ritme.

8. Dinertips

Als je aan eten in Amerika denkt, dan denk je al gauw aan Mac Donalds of Wendy's. Dat is voor een dagje wel leuk natuurlijk, maar je wilt vast niet elke avond fastfood eten. De restaurants in Amerika worden al snel onderverdeeld in de fastfood categorie. Maar dat wil niet zeggen dat je bij Denny’s of Applebee’s niet lekker kunt eten. Hier zijn de gerechten net zo goed, lekker en groot als in ieder ander restaurant. Ook kun je er veel Chinese en Mexicaanse restaurants vinden.

9. Ticket boeken

Boek je ticket altijd bij de vliegmaatschappij zelf, zeker de Amerikaanse maatschappijen hebben regelmatig top aanbiedingen. Een reisbureau en/of tussenpersoon moet natuurlijk aan je verdienen, als je wilt besparen op je reis, probeer de tussenpersonen dan zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast kun je bij eventuele problemen ook direct contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij zelf.

10. Bellen vanuit Amerika

Wanneer je wilt bellen vanuit Amerika, kun je het beste een telefoonkaart van de Walmart aanschaffen. Deze kun je opladen in de Walmart en hiermee kun je in heel Amerika en Canada bellen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.