STUDENTJOB BLOG

Heb je vakantie en wil je geld verdienen? Een vakantiebaantje is een geweldige manier om geld te verdienen in je vakantie. Bij vakantiewerk denk je misschien aan het werken in een strandtent onder de stralende zon, of aan het schoonmaken van ziekenhuizen. Er zijn talloze opties voor vakantiebanen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een vakantiebaan die bij je interesse past, zodat je het meeste uit je werk kunt halen en het niet als een vervelende verplichting ziet. Het is immers vakantie! Heb je inspiratie nodig naar het vinden van een vakantiebaantje? Lees dat rustig verder. 

Wil je weten welke vacatures er nu openstaan voor vakantiewerk in jouw regio? Bekijk StudentJob voor openstaande vakantievacatures in jouw regio en door je te registreren blijf je op de hoogte van de nieuwste vakantiewerk vacatures. 

 

Vakantiewerk in het buitenland 

‘’Het buitenland’’. Het is nogal een brede term, vind je niet? Het is een geweldige ervaring, maar er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken om je verblijf daar succesvol te maken. Als je nog twijfelt of een vakantiebaantje in het buitenland wat voor jou is, lees dan deze blog of vakantiewerk in het buitenland jouw ding is.

En? Is het werken in het buitenland iets voor jou? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je overweegt om vakantiewerk te doen in het buitenland. Hieronder geven we je een aantal punten waar je aan moet denken 

  • Bestemming kiezen: Een bestemming te kiezen die bij je past zodat je je op je gemak voelt. Bijvoorbeeld een land waar je al eerder bent geweest of een land waar ze dezelfde taal spreken. 

  • Geld verdienen: Het is belangrijk om te overwegen hoeveel geld je wilt verdienen en of het vakantiewerk genoeg opbrengt om al je uitgaven te dekken. 

  • Reisdocumenten: Zorg dat je alle noodzakelijke reisdocumenten en vergunningen hebt om in het buitenland te werken. 

  • Verblijf: Je moet beslissen waar je gaat wonen en hoe je dit gaat regelen. Je kunt bijvoorbeeld een kamer huren of een verblijf in een hostel overwegen. 

Maar waar vind je een vakantiebaantje in het buitenland? Er zijn verschillende manieren om een vakantiebaan in het buitenland te vinden. Je kunt bijvoorbeeld online zoeken naar vacatures, direct contact opnemen met werkgevers of gebruik maken van een uitzendbureau. 

 

Voordelen van vakantiewerk

Een zomerbaan hebben is een natuurlijk erg lekker. Je verdient geld en tegelijkertijd geniet je van de zomer. Maar waar vind je nou een zomerbaantje? Er zijn tal van zomerbanen beschikbaar, van de verkoop van ijsjes op het strand tot het werken in een restaurant met airconditioning. Ook vakantieparken en winkels zijn op zoek naar extra hulp tijdens de drukke zomermaanden. Het werken in het warme weer kan uitdagend zijn, dus zorg voor voldoende drinken en bescherming tegen de zon. Gebruik de zomervakantie ook om nieuwe ervaringen op te doen en je vaardigheden te verbeteren. 

Naast het verdienen van geld, heeft een zomerbaan nog meer voordelen. Zo ontmoet je snel nieuwe mensen. Misschien ontmoet je nieuwe vrienden bij het bedrijf waar je gaat werken en met wie je nog wat gezelligs gaat doen na werk. 

Tip: Het leren kennen van nieuwe mensen is goed voor het verbreden van je netwerk. 

 

Vakantiewerk 15 jaar en ouder

Kan je werken als 15-jarige? Dat kan zeker! Vakantiewerk is een populair alternatief. Als 15-jarige mag je tijdens een vakantieweek 40 uur werken, fulltime dus. Vakantiebaantjes voor 15-jarige zijn bijvoorbeeld werken in een supermarkt, winkel of fastfoodrestaurant. Andere voorbeelden zijn:

  • Particuliere taken uitvoeren; zoals tuinieren, huisdieren verzorgen of kinderen oppassen.

  • Eigen talenten verkopen; zoals ontwerpen, schrijven, programmeren of fotograferen. 

  • Werken in de sport- of culturele sector; bijvoorbeeld als scheidsrechter, animator of assistent-instructeur. 

Check ook altijd de wetten en regels rondom kinderarbeid na te leven. Het minimumloon van een 15-jarige ligt tussen € 3,10 en € 3,35, maar dit salaris geldt niet voor elke werkplek. Het salaris verschilt per vakantiewerk vacature. Sommige werkgevers werken ook met bonussen, en misschien kan je wel zondag- of avondtoeslag krijgen.

Enthousiast geworden? Check nu onze vakantiewerk vacatures. Vragen? Let us know!

 

FAQ over het vinden van een vakantiebaantje

1. Wat is een leuk vakantiebaantje? 

Er zijn talloze opties voor vakantiebanen. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een strandtent, of schoonmaken van kantoren of ziekenhuizen. Bekijk onze vakantiewerk vacatures voor openstaande vacatures.

2. Waar kan ik werken in de zomer? 

Er zijn veel mogelijkheden om te gaan werken in de zomer. Denk aan zomerbanen als het verkopen van ijsjes op het strand tot het werken in een restaurant met airconditioning. Ook vakantieparken en winkels zijn op zoek naar extra hulp tijdens de drukke zomermaanden. Er zijn dus heel veel opties waar je kan werken in de zomer.

3. Waar kan je werken als je 15 jaar bent? 

Om als 15-jarige extra te verdienen, zijn de schoolvakanties het perfecte moment om te gaan cashen. Als 15-jarige mag je tijdens een vakantieweek 40 uur werken, fulltime dus. Een vakantiebaan voor een 15-jarige is bijvoorbeeld werken in een supermarkt, winkel of fastfoodrestaurant. Maar je kan bijvoorbeeld ook geld verdienen met het lopen van een folder- of krantenwijk.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.