STUDENTJOB BLOG

Het komt steeds dichter bij: het festivalseizoen. Kan jij ook niet wachten? Enkele festivals zijn al van start gegaan met hun kaartenverkoop. Ook dit jaar moet je er weer snel bijzijn. Helaas dat deze festivals allemaal vrij prijzig zijn. Klinkt het niet geweldig om geld te verdienen terwijl je op jouw favoriete festivals feest? Wij hebben de oplossing! Werk als festivalmedewerker en ervaar de opwinding van het werken op een festival en geniet tegelijkertijd van de muziek en sfeer. Maar wat kan je verwachten van werken op festivals? Daar vertellen we meer over in deze blog. 

Wil je weten welke festival vacatures er nu openstaan? Bekijk StudentJob voor openstaande vacatures en door je te registreren blijf je op de hoogte van de nieuwste festival vacatures.  

 

Wat kan je zoal doen op festivals?

Werken op een festival is unieke ervaring waar je veel van kunt leren. Het kan hard werken zijn, maar het is ook een geweldige manier om geld te verdienen. Misschien is werken op een festival wel leuker dan festivalbezoeker zijn? Je geeft geen geld uit, want je komt er om geld verdienen en je maakt deel uit van een unieke gemeenschap. Het is belangrijk om professioneel te blijven en je te concentreren op je taak, maar er is ook tijd om van de muziek en sfeer te genieten.

Als festivalmedewerker zijn er verschillende taken die je kunt uitvoeren op een festival. Hieronder vind je een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden: 

  • Barmedewerker: Je kunt helpen bij de catering, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat bezoekers genieten van lekker eten en drinken en dat alles op rolletjes loopt.
  • Beveiliging: Als beveiliger zorg je ervoor dat de veiligheid van de bezoekers en het personeel gewaarborgd blijft. Je houdt toezicht op de drukte, identificeert mogelijke gevaren en voert controles uit bij de ingang.
  • Op- en af bouw: Hierbij kan je denken aan het opbouwen van podia, het inrichten van het festivalterrein, het plaatsen van borden en het opzetten van tenten.
  • Ticketscanner: Je staat bij de ingang en scant alle QR-codes van de festivalgangers, en je zorgt ervoor dat de toegangscontrole soepel verloopt.
  • EHBO: Je kunt ook werken als EHBO’er en hulp bieden aan bezoekers die medische hulp nodig hebben. 

Kortom, als festivalmedewerker zijn er verschillende werkzaamheden die je kunt uitvoeren. Je draagt bij aan de bezoekerservaring en het soepel laten verlopen van het festival. En het beste van alles? Tussendoor kan je zelf ook genieten van de muziek en sfeer van het festival. 

Vind je de bovenstaande werkzaamheden wel interessant, maar wil je niet specifiek werken op festivals of evenementen? Neem dan een kijkje bij onze beveiliging en horeca vacatures. 

 

Werken op festivals achter de bar

Werken op festivals achter de bar is erg populair vanwege de geweldige sfeer. Als barmedewerker verzorg je alle dorstige festivalgangers met hun favoriete drankje. Vaak heb je geen ervaring nodig om achter de bar te werken op een festival. De vaardigheden worden je van tevoren aangeleerd. De fijne kneepjes van het vak heb je als snel onder de knie. 

Daarnaast biedt werken op een festival de kans om op een tijdelijke basis te werken. Perfect voor studenten! Natuurlijk ook voor anderen die op zoek zijn naar een flexibele bijbaan. In veel gevallen kan je zelfs met je vrienden werken achter de bar. Wat is nou leuker dan samen met je vrienden achter de bar werken op Lowlands? 

 

Werken op de leukste festivals

Nederland is de thuisbasis van enkele van de meest iconische festivals ter wereld. Van de bruisende straten van Amsterdam tijdens Koningsdag tot Mysteryland en van Pinkpop tot Amsterdam Dance Event, er is voor elk was wils. Maar werken op de leukste festivals is nog beter! Op deze festivals kun je de beste muziek en artiesten verwachten, plus een geweldige sfeer en een gevarieerd publiek. Werken op deze leukste festivals biedt ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren, je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te ontmoeten uit verschillende landen en culturen.  

 

Wat verdient het werken op een festival?

Het salaris voor het werken op een festival varieert afhankelijk van de werkzaamheden en het festival zelf. Over het algemeen verdienen barmedewerkers en cateringmedewerkers tussen de € 10,- en € 15,- per uur. Beveiligers verdienen doorgaans tussen de € 15,- en € 20,- per uur. Technische crew-leden en andere backstage-medewerker kunnen tussen de € 15,- en € 25,- per uur verdienen. 

Sommige festivals bieden ook vrijwilligerswerk aan, waarbij je geen salaris krijgt, maar wel toegang hebt tot het festival. Het werken op een festival is niet alleen een manier om geld te verdienen, maar het kan ook een waardevolle ervaring zijn voor het opbouwen van een carrière in de evenementenindustrie.

 

Vanaf welke leeftijd mag je werken op een festival?

Als je graag wilt werken op een festival, is het belangrijk om te weten dat de minimumleeftijd om te werken verschilt per type werkzaamheden. Over het algemeen mogen jongeren vanaf 13 jaar werken op een festival, maar er zijn beperkingen op het soort werk dat ze kunnen doen. Bijvoorbeeld, op die leeftijd mag je alleen lichte taken uitvoeren, zoals het uitdelen van flyers of het opruimen van afval. 

Als je tussen de 16 en 18 jaar oud bent, mag je al wat meer verantwoordelijkheid dragen. Je mag bijvoorbeeld achter de bar staan, tickets verkopen of andere soortgelijke taken uitvoeren. Voor werkzaamheden waarbij je alcohol schenkt, moet je minimaal 18 jaar zijn. Daarnaast kunnen er voor bepaalde taken benodigde vergunningen en certificaten gevraagd worden. Dit staat natuurlijk aangegeven op de vacature. 

Ben je jonger dan 16 jaar oud? Bekijk dan wat voor werkzaamheden je mag doen als 13-jarige, 14-jarige of als 15-jarige. Misschien zit jouw nieuwe bijbaan hier wel tussen? 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.