STUDENTJOB BLOG

Als student ben je altijd op zoek naar manieren om geld te besparen. Tussen het betalen van
collegegeld, boeken en het sociale leven, kan het budget soms krap zijn. Heb je een auto, dan is het vinden van een betaalbare autoverzekering een slimme manier om je uitgaven te verminderen. In dit artikel delen we enkele tips over hoe je als student kunt besparen op je autoverzekering.

1. Vergelijk verschillende verzekeraars                                                                               

Net zoals je zou shoppen voor de beste deals voor je studieboeken of een nieuwe laptop, is het ook belangrijk om verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Door te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op je premie. Wil je een autoverzekering vergelijken, dan kun je terecht op tal van online platforms waar je eenvoudig autoverzekeringen kunt vergelijken en de beste deal voor jouw situatie kunt vinden. Een handige tool voor het vergelijken van autoverzekeringen is bijvoorbeeld Geld.nl, waar je gemakkelijk een overzicht krijgt van verschillende opties.

2. Overweeg het type verzekering

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), beperkt casco en volledig casco (allrisk). Als student met een beperkt budget en een niet al te dure auto, kun je overwegen alleen een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die je met je auto toebrengt aan anderen, maar niet de schade aan je eigen auto. Als je auto ouder is en niet veel meer waard, kan dit een goede optie zijn.

3. Overweeg een hoger eigen risico

Door te kiezen voor een hoger eigen risico, kun je de premie van je autoverzekering verlagen. Dit betekent wel dat je, in geval van schade, een groter deel van de kosten zelf moet betalen. Als je besluit voor een hoger eigen risico te gaan, zorg dan dat je altijd dat bedrag achter de hand hebt voor het geval dat er iets gebeurt.

4. Profiteer van studentenkortingen

Sommige verzekeraars bieden speciale kortingen voor studenten. Het is altijd de moeite waard om te informeren of er studentenkortingen beschikbaar zijn. Deze kortingen kunnen aardig oplopen en je maandelijkse kosten verlagen.

5. Beperk het aantal kilometers

Hoe minder je rijdt, hoe lager het risico op schade. Veel verzekeraars bieden lagere tarieven voor bestuurders die minder kilometers maken. Als je voornamelijk je auto gebruikt voor korte ritjes of alleen in het weekend, kan dit een goede optie zijn om je premie te verlagen.

6. Zorg voor een goede parkeerplaats

De plek waar je je auto parkeert, kan ook invloed hebben op je premie. Een auto die op een veilige, afgesloten plaats staat, loopt minder risico op diefstal of vandalisme. Dit kan resulteren in een lagere premie.

Als student is het belangrijk om slim om te gaan met je financiën. Een autoverzekering is daar een onderdeel van. Door bovenstaande tips te volgen en de tijd te nemen om autoverzekeringen te vergelijken, kun je een verzekering vinden die past bij jouw behoeften en budget. Zo houd je meer geld over voor andere belangrijke zaken in je studentenleven! 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.