STUDENTJOB BLOG

1.     Boeket met bloemen

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook voor studenten is een fris boeket een welkom cadeau. Kies kleurrijke bloemen zoals zonnebloemen, rozen of tulpen om de dag op te fleuren en een vleugje vrolijkheid aan de studentenkamer toe te voegen. Een bloemen boeket is een eenvoudige maar doeltreffende manier om je waardering en felicitaties over te brengen aan de jarige student. Pluspunt in zo’n studentenkamer is het feit dat de bloemen maar een bepaalde periode staan. Daarna is er weer ruimte voor andere dingen. Wat de meeste studenten ook zullen waarderen is wanneer je de bloemen geeft inclusief vaas. Vazen zijn namelijk niet in ieder studentenhuis terug te vinden. Zo’n vaas is dan ook een leuk, blijvend én nuttig aandenken. Als de jarige op een later moment nog eens bloemen krijgt, is er in ieder geval wel een vaas in huis om ze in te zetten. Lekker praktisch!

2.     Lekker bierpakket

Voor de student die graag ontspant met een koud biertje na een lange dag studeren, is een bierpakket cadeau doen een perfectie optie. Kies een selectie van ambachtelijke bieren, lagers, IPA's of bieren van het seizoen om de smaakpapillen te verwennen. Een ideaal bierpakket bevat voldoende biertjes om er samen met vrienden van te genieten. Voeg eventueel wat snacks toe zoals kaas, crackers of gedroogd fruit om het pakket compleet te maken. Op deze manier geeft je méér dan een pakket cadeau, maar gewoon een gezellig avondje waar de jarige zeker van zal genieten. Bierpakketten schaf je aan bij de slijter of de supermarkt. Wil je het nog gemakkelijker hebben en niet te hoeven zeulen met zo’n pakket? Laat het dan per post bezorgen. Door er een kaartje bij te geven voeg je een persoonlijke noot toe.

3.     Handige studiebenodigdheden

Laten we eerlijk zijn: de gemiddelde student zit tamelijk krap bij kas. Help de jarige student om goed voorbereid te zijn op de studie, door studiebenodigdheden te geven. Vul bijvoorbeeld een mooie mand of tas met handige benodigdheden zoals pennen, markers, notitieboekjes, post-its, een agenda en een stevige waterfles. Zo’n praktisch cadeau zal gewaardeerd worden. Je kunt ook informeren naar studieboeken die de jarige nog aan moet schaffen en daarvoor een bijdrage doen of een boek aan te schaffen. Op deze manier geef je echt iets nuttigs cadeau en de meeste studenten zullen hier erg blij mee zijn.

4.     Cadeaubon voor een leuke ervaring

Geef de jarige student een cadeaubon voor een leuke ervaring, zodat ze even kunnen ontsnappen aan de drukte van het studentenleven. Denk aan een bioscoopbon voor een avondje uit, een bon voor een restaurant waar ze graag willen eten, of een cadeaubon voor een activiteit zoals een escape room, kookworkshop of concert. Dit cadeau geeft de jarige iets om naar uit te kijken en herinneringen te creëren buiten de collegebanken. Dat is belangrijk, want je studententijd is een belangrijke fase in het leven. Studeren is daarvan een belangrijk onderdeel, maar de sociale aspecten van de studietijd zijn minstens zo belangrijk. Het zou jammer zijn wanneer de jarige niet deelneemt aan uitstapjes of avondjes uit, omdat dit niet binnen het budget valt. Een cadeaubon is een ideale manier om de jarige hierin te steunen. Maar of je nu kiest voor een boeket bloemen, een bierpakket, studiebenodigdheden of een cadeaubon voor een leuke ervaring, het belangrijkste is dat je de jarige ermee laat zien hoeveel die persoon voor jou betekent.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.