STUDENTJOB BLOG

In het huidige digitale tijdperk zijn er tal van mogelijkheden voor studenten om geld te verdienen via hun telefoon. Of je nu tussen lessen door wat extra inkomsten wilt verdienen of een flexibele bijbaan zoekt die je kunt combineren met je studie, er zijn genoeg opties te vinden. We geven je wat voorbeelden van banen die je vanaf je telefoon kunt doen.

Online bijles geven

Ben je goed in een bepaald vak? Overweeg dan om online bijles te gaan geven. Dit kun je ook makkelijk via je telefoon doen. Er zijn verschillende websites waar je je kunt inschrijven en kunt aangeven in welke vakken je bijles kunt geven. Deze sites verbinden je dan met leerlingen die de hulp nodig hebben. Het bijles geven zelf wordt vaak gedaan via chat, whatsapp of videobellen. Je kunt dit makkelijk gescheiden houden door bijvoorbeeld een extra sim only simkaartje aan te schaffen voor dit werk. Dit kun je dan gewoon via je telefoon doen en zelf ook flexibel inplannen met de leerling. Dit is niet alleen een leuke manier om geld te verdienen, maar ook om je eigen kennis te vergroten.

Verkoop via apps

Iedereen heeft in zijn huis over het algemeen veel spullen. Alleen niet al deze spullen vind je even leuk meer. Je kunt ze dan weggooien of doneren, maar je kunt ook proberen om ze online te verkopen. Via Marktplaats, ebay of Vinted kun je op een makkelijke en laagdrempelige manier je items verkopen. Je hoeft alleen maar foto’s te maken, ze te uploaden en wat informatie over het product in te voeren. Met alleen je telefoon en het beste sim only abonnement kun je zo met gemak je oude producten die je toch al niet meer gebruikt weer verkopen en er nog wat geld aan verdienen.

Social media

Veel bedrijven, vooral kleinere, hebben hulp nodig bij het beheren van hun social media-accounts. Als student is de kans groot dat jij zelf al veel tijd doorbrengt op social media. Als je bedreven bent in platforms zoals Instagram, Twitter, en Facebook, kun je een social media manager worden voor deze kleinere bedrijven. Je taken kunnen bestaan uit het plannen van posts, reageren op volgers en het analyseren van engagement. Dit kan allemaal gemakkelijk vanaf je telefoon worden gedaan. Pluspunten als dit ook nog aansluit op je opleiding, waardoor je bijvoorbeeld weer extra ervaring op doet over marketing. Als je zelf creatief bent en van video’s maken houdt, kun je ook overwegen om zelf content te maken voor op social media. Hoewel het enige tijd kan duren om een groot publiek op te bouwen, kunnen succesvolle content creators aanzienlijke inkomsten verdienen uit advertenties, sponsoring en merchandise.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.