STUDENTJOB BLOG

Ben je student? Hier zijn 5 tips om geld te besparen

Als student kan het soms een hele uitdaging zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Collegegeld, boeken, huur en allerlei andere kosten stapelen zich snel op. Gelukkig zijn er slimme manieren om je financiën op orde te houden. Hier zijn vijf tips die je helpen om elke maand geld te besparen.

Stap over naar de goedkoopste energieleverancier

Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je energierekening. Neem de tijd om verschillende opties met elkaar te vergelijken en stap over naar de goedkoopste energieleverancier. Er zijn handige websites waar je prijzen en voorwaarden makkelijk kunt checken. Zo vind je snel de beste deal die bij jouw budget past.

Maak een budget en houd je eraan

Het klinkt misschien saai, maar een budget maken is echt een lifesaver. Schrijf op wat je maandelijks binnenkrijgt en wat je uitgeeft. Bepaal hoeveel je kunt besteden aan dingen zoals boodschappen, uitgaan en andere kosten. Door je aan je budget te houden, voorkom je dat je teveel uitgeeft en houd je meer geld over aan het eind van de maand.

Kook zelf en neem je lunch mee

Uit eten gaan en afhaalmaaltijden zijn vaak een aanslag op je portemonnee. Door zelf te koken en je eigen lunch mee te nemen naar college, bespaar je flink wat geld én eet je vaak gezonder. Maak een weekmenu en een boodschappenlijstje, zo voorkom je impulsaankopen en voedselverspilling.

Check je andere vaste lasten

Naast je energierekening, kunnen andere vaste lasten stiekem ook een flinke hap uit je budget nemen. Denk aan je telefoonabonnement, internet en televisie. Kijk eens goed naar deze kosten en onderzoek of je ergens anders goedkoper uit bent. Veel providers hebben speciale studentenabonnementen of kortingen die je kunt gebruiken om geld te besparen.

Gebruik studentenkortingen

Als student heb je vaak recht op allerlei leuke kortingen. Van kleding en schoenen tot reizen en uitjes, er zijn veel deals speciaal voor jou. Vergeet ook niet je studentenkaart te gebruiken voor kortingen op musea, bioscopen en restaurants. Zo bespaar je op je uitgaven en kun je toch genieten van leuke dingen.

Koop tweedehands en ruil met medestudenten

Tweedehands spullen kopen is een geweldige manier om geld te besparen. Denk aan boeken, kleding, meubels en elektronica. Vaak vind je voor een prikkie nog prima bruikbare spullen. Daarnaast kun je met je medestudenten spullen ruilen die je niet meer nodig hebt. Zo bespaar je geld en help je elkaar uit de brand.

 

Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om geld te besparen en je financiën onder controle te houden. Veel succes en geniet van je studententijd!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.