STUDENTJOB BLOG

Solliciteren en vacatures vinden is veel stress. Dat betekent dat het altijd fijn is als je bepaalde handvatten hebt om het proces makkelijker te maken. In je zoektocht naar de perfecte vacature is het soms verstandig de meest interessante vacatures te printen. Lees snel verder om te ontdekken waarom dat een goed idee is.

Een beter overzicht van alle vacatures

Zie je een leuke vacature? Dan sla je die misschien op in een tabbladen. Je denkt dat het handig is, maar intussen staan je favorieten al vol met tabbladen vol schoenen en kleding die je bewaard hebt of artikelen die je vrienden je al maanden aanraden om te lezen.

Op die manier gaat het een lastige klus worden om die vacatures te vinden, en laat staan goed met elkaar te vergelijken. De vacatures uitprinten kan helpen het overzicht niet te verliezen. Je bewaart de vacatures in een doos en je kijkt na een week welke vacatures je interessant lijken om op te reageren.

Printen is niet meer zo duur

Het goede nieuws is bovendien dat het bewaren van printjes in een doos niet meer zoveel hoeft te kosten. Je koopt al voordelige huismerk cartridges met veel printerinkt om al je vacatures uit te printen. Zo zie je sneller welke vacatures voor welke bedrijven je hebt gevonden. Dit maakt het veel makkelijk om het kaf van het koren te scheiden dan wanneer je vacatures als tabbladen opslaat. Je ziet op papier namelijk meteen de eisen van het bedrijf en je krijgt sneller een idee of de tone of voice van het bedrijf je aanspreekt.

Maak een selectie van een stapeltje vacatures waar je op wilt reageren en ga aan de slag. Wie weet ben jij dan de gelukkige die wordt uitgenodigd voor een gesprek! Maar hoe zorg je dat je goed voor de dag komt op dat gesprek en inderdaad wordt uitgenodigd?

Stel het juiste CV op

Of je uitgenodigd wordt hangt natuurlijk af van hoe goed je jouw CV opstelt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je CV duidelijk en beknopt is. Een werkgever zit niet te wachten om zich door 100 bijbaantjes te loodsen op weg naar de enige relevante werkervaring. Ook vage hobby’s of niet relevant onderwijs dat je niet hebt afgemaakt is niet van belang voor je CV.

Kijk ook uit met spelfouten! Dit is een echte no-go voor recruiters. Je kunt spelfouten goed controleren door ook van je CV een printje te maken. Zo zie je veel sneller rare typfoutjes of andere problemen in je CV. Doe hetzelfde voor je motivatiebrief, als het bedrijf daar om vraagt.

Kom goed voor de dag

Je bent eindelijk uitgenodigd voor een gesprek! Yes! Zorg ervoor dat je goed voor de dag komt, maar overdrijf niet. Helemaal in pak of mantelpak verschijnen op een sollicitatiegesprek voor een creatieve baan, is waarschijnlijk wat te veel van het goede.

Zorg er daarnaast voor dat je het bedrijf goed doorneemt. Je kunt ook alvast nadenken over veel gestelde vragen. Waar zie je jezelf over vijf jaar? Of wat zijn je goede en mindere kanten van jezelf en op welke manier heb je in het verleden samengewerkt of problemen opgelost? Als je een goed antwoord klaar hebt, vinden de recruiters dat altijd fijn.

Zorg er tot slot ook voor dat je zelf vragen hebt voorbereid die je wilt stellen. Op die manier houd je het gesprek beter gaande en laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.