STUDENTJOB BLOG

werken in het buitenland

Een baan op een saai kantoor in de Randstad? No thank you. Jij droomt van veel grotere dingen: werken in het buitenland. Natuurlijk snap je best dat je moet werken om geld te verdienen, maar wie zegt dat werken zelf niet een enorm avontuur kan zijn? Gelukkig staan er ook in het buitenland talloze vacatures open. Of je nou op zoek bent naar tijdelijk werk in het buitenland, vrijwilligerswerk wilt doen of zelfs carrière wilt maken in een ander land, er zijn een aantal zaken die je op een rijtje moet hebben voordat je jouw big move kunt gaan maken en kunt gaan werken in het buitenland. Maar eerst maar eens beslissen wat voor werk jij wilt gaan doen.

Tijdelijk werken in het buitenland als student

Hoewel het op vakantie soms voelt alsof je betaalt met Monopoly geld, kom je er als buitenlandse student al gauw achter dat je geen bodemloze put aan Dollars, Peso of Yen bezit. Na een periode van sightseeing, feestjes vieren en eindeloos genieten is het geldpotje leeg zit er niks anders op dan te gaan werken in het buitenland. Gelukkig zijn er in het buitenland genoeg tijdelijke banen en parttime jobs te vinden. Er is allerlei werk in het buitenland voor expats die de lokale taal niet spreken. Kijk bijvoorbeeld eens wat voor vacatures jouw buitenlandse onderwijsinstelling open heeft staan. Scheelt je ook nog eens een hoop reistijd. Win-win, toch?

Vakantiewerk in het buitenland

Heb jij zin om deze zomer eens wat anders te doen dan de hele dag luieren op het strand? Ook dan is werken in het buitenland voor jou een goede optie. Zo verdien je lekker bij, breng je jouw zomer door in een warm land, leer je mensen kennen én doe je waardevolle werkervaring op. Veel mensen kiezen voor animatiewerk in het buitenland. Lekker op een camping of vakantiepark kinderen entertainen, genieten van de zon en er ook nog eens een fijn salaris verdienen. Als je na de zomer weer thuiskomt ben je heel wat avonturen, verhalen en centen rijker.

Vrijwilligerswerk doen in een ander land

Een lekker salaris is altijd fijn, maar je kunt ook werken in het buitenland om een andere reden, namelijk om mensen te helpen. Vrijwilligerswerk is er in het buitenland in allerlei soorten en maten. Je kunt natuurlijk naar een ver land om te helpen scholen te bouwen, maar ook binnen Europa is er genoeg te doen. Je kunt er voor kiezen om in het verre buitenland te werken met dieren of juist dichtbij vluchtelingen te ondersteunen. Wat je ook besluit te doen, één ding is zeker: je wint er een hele hoop karmapunten mee.

In het buitenland werken en reizen tegelijk

De meest uitdagende (en voor sommige mensen leukste) manier om te werken in het buitenland, is om als freelancer te werken en reizen tegelijk. Denk hierbij aan freelance werk dat je op je laptop vanuit alle hoeken van de wereld kunt uitvoeren, of bijvoorbeeld een travelblog voor een reisbureau of ander soort bedrijf. Je inkomsten zijn hierin misschien niet zo stabiel als bij een vaste baan in het buitenland, maar je hebt wel genoeg tijd en flexibiliteit om de mooiste plekken te bezoeken en waanzinnige avonturen te beleven.

Werk zoeken in het buitenland

Dus jij hebt besloten om te gaan werken in het buitenland, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Er zijn verschillende manieren om een baan te zoeken in het buitenland. Wist je dat sommige Nederlandse Uitzendbureaus ook vacatures in het buitenland open hebben staan? Zo vind je op YoungCapital allerlei banen in het buitenland. En als je op Google “werken in het buitenland” intypt, krijg je een eindeloze lijst aan sites die banen aanbieden in het buitenland. Maar je kunt natuurlijk ook in het buitenland zelf zoeken naar werk. Ga bijvoorbeeld langs jouw favoriete café en vraag of ze extra hulp kunnen gebruiken of ga langs een uitzendbureau.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.