STUDENTJOB BLOG

Het studentenleven staat meestal in het teken van ongezond eten, te weinig bewegen en te veel (alcohol) drinken. Dat resulteert ook in een aanslag op de algehele gezondheid. Bovendien zal een ongezonde levensstijl uiteindelijk ook invloed hebben op de studieprestaties. Daarom is het des te belangrijker dat studenten weten hoe ze – ook met een laag inkomen – gezond kunnen leven en kunnen blijven bewegen. Gezond leven als student is namelijk ook gewoon mogelijk. Maar dan moet je wel weten wat je mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt benutten. Daarom hier enkele tips om je op weg te helpen.

Sluit een abonnement af op de sportschool

In het studentenleven is er vaak weinig ruimte voor beweging. Je volgt colleges, studeert en gaat vooral naar veel feesten. Dit betekent echter ook dat er voor bewegen weinig tijd overblijft. Het is daarom van belang dat je jezelf een spreekwoordelijke stok achter de deur geeft. Bijvoorbeeld door een abonnement op fitness in Izegem te nemen. Wanneer je hier iedere maand een klein bedrag voor moet betalen, weet je zeker dat je hier ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

Dat is niet alleen goed voor het lichaam, maar uiteindelijk ook om de productiviteit te verhogen. Onderzoek wijst immers uit dat sporten enorm kan helpen om het brein te activeren. Zit je dus in een enorme studiedip? Dan kan een rondje sportschool zeker helpen.

Wist je dat veel sportscholen zelfs speciale abonnementen hebben voor studenten? Hierbij betaal je doorgaans een lagere prijs. Hierdoor is het ook een stuk aantrekkelijker om aan de slag te gaan.

fitness

Eet gevarieerd

Natuurlijk is het als student niet altijd even gemakkelijk om iedere avond iets voedzaams op tafel te zetten. Zeker niet wanneer dit ook nog eens gezond moet zijn. Je hebt simpelweg de tijd niet of het geld niet om veel gezonde producten te kopen én te bereiden. Toch blijft het belangrijk om gevarieerd te eten. Daarom dagen wij jou uit om met een klein budget gezonde boodschappen in huis te halen. Probeer in elk geval zoveel mogelijk pakjes en zakjes te voorkomen. Wanneer je met name B-merken koopt, kun je met een relatief laag bedrag eenvoudig zelf sausjes maken. Pasta is dan relatief eenvoudig en goedkoop te bereiden. Daarnaast kun je een gedeelte invriezen of bewaren voor de volgende dag. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar eet je ook een stuk gezonder.

Vraag eventueel aan familie of zij extra porties willen bereiden, zodat je deze op je kot kunt invriezen. Dat scheelt een heleboel werk, geld én tijd.

Blijf voldoende slapen

Een goede nachtrust is aan de meeste studenten niet besteedt. Nachtenlang feesten of wakker blijven om te studeren eisen uiteindelijk hun tol. Dit bevordert bijvoorbeeld ook de aanmaak van bepaalde hormonen die hongergevoel geven. Hierdoor ben je eerder geneigd om ongezond te gaan eten. Daarom is het voor de algehele gezondheid (en indirect ook de studieprestaties) van belang om voldoende te slapen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.