Huur

Huur

Op jezelf wonen is één van de leukste aspecten van studeren, maar huur betalen is een stuk minder leuk, als je überhaupt al een woonruimte kunt vinden. Niet gek dus, dat zoveel studenten ervoor kiezen om langer thuis te blijven wonen. Maar jij niet. Jij bent nu écht klaar om je vleugels te spreiden en gaat helemaal voor het avontuur. Want oké, huur betalen is soms vervelend en zelf de was doen is ook niet de leukste klus, maar de vrijheid die gepaard gaat met op jezelf wonen, is het allemaal waard. 

Filter op categorie

Alle Huur posts

Huurtoeslag voor studenten

Als student heb je het vaak niet breed. Je hebt niet altijd recht op studiefinanciering en tijd voor een fulltime baan heb je zeker niet. Daarom kan het soms best lastig zijn om de huur van een woning of kamer te kunnen betalen. Gelukkig hebben we daar in Nederland een hele mooie oplossing voor: huurtoeslag. Studenten kunnen hier van profiteren, omdat ze meestal voldoen aan alle eisen om recht te hebben op huurtoeslag om hun studentenkamer mee te financieren. Zo moet je bijvoorbeeld ouder zijn dan 18, in Nederland wonen en mag je niet te veel verdienen. Met een huurtoeslag krijg je een bijdrage in de huurkosten van jouw woning of kamer. Hoeveel dit precies is, hangt af van jouw inkomsten en de hoogte van de huur. Op deze manier kun je makkelijk je huur betalen én hou je nog wat geld over. Kun je af en toe iets anders eten dan Ramen Noodles.

Een leuke woning op budget

Oké, je hebt een leuke woning of kamer gevonden met een betaalbare huur. Super goed nieuws, maar het werk is nog niet gedaan. Sommige studenten nemen namelijk genoegen met een matrasje in een kale kamer, maar not you. Maar ja, je leeft wel op een studentenbudget, dus de hele Ikea leeg shoppen wordt ‘m ook niet. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs om op een budget je woonruimte in te richten. Je voelt je zo écht thuis maar kunt ondertussen nog wél gewoon de huur betalen. Win-win toch? Lees de blogs op deze pagina en ontdek hoe jij jouw woning voor een prikkie omtovert in een paleisje.

Bijverdienen met een studentenbaan

Met een studiefinanciering en huurtoeslag voor studenten kom je een heel eind, maar je zult een deel van je huur toch echt zelf moeten betalen. Je kunt hiervoor natuurlijk de hulp inschakelen van mams en paps, maar de kans is groot dat die daar niet voor te strikken zijn. Gelukkig zijn er genoeg banen voor studenten beschikbaar door het hele land. Die banen zijn hartstikke flexibel, dus passen zeker in jouw drukke schema. Ga voor een bijbaan in het weekend, of juist een baan doordeweeks die aansluit op je studie. Zo heb jij je huur snel verdiend, en houd je misschien nog wel een lekker zakcentje over voor de avondjes in de kroeg. Kassa.